Drieploegendienst

Drieploegen-
dienst

Bij de drieploegen werk je doorgaans alleen doordeweeks en ben je in het weekend vrij. Je werkt in drie verschillende shifts en kan 18 tot 21% ploegentoeslag verwachten.

 

Wat is drieploegendienst?

Drieploegendiensten worden doorgaans door bedrijven gehanteerd die alleen op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) open zijn, maar tijdens de werkdagen wel volcontinue doordraaien. Drieploegendienst kenmerkt zich door het opdelen van 24 uur in 3 ploegen van ieder 8 uur. Er zijn twee varianten van het drieploegenrooster die in de praktijk gehanteerd worden: De eerste variant is voorwaarts roterend drieploegen en de tweede variant is de achterwaarts roterend drieploegen.

Alléén voor Operators

Jouw wensen, onze selectie, jouw keuze.

  • Kies uit 1500+ werkgevers
  • Alleen maar vaste banen
  • De beste voorwaarden
  • Gespecialiseerde adviseurs

3-ploegendienst

Roosterkenmerken

Bedrijfstijd 100 - 130 uur
Gemiddelde arbeidsduur 36 - 40 uur
Dienstsoort Vroege, late en (meestal) nachtdiensten
Weekenden werken In het algemeen niet
Ploegentoeslag 18 - 21%

Ploegentoeslag voor drieploegendienst

De eerste variant is drieploegen voorwaarts roterend. In deze variant werken Operators in de eerste week een vroege dienst en in de tweede week een late dienst. In de derde week werk je in een nachtdienst. Hierdoor hebben Operators na drie weken in elke dienst gewerkt. In de vierde week start je vervolgens weer met een vroege dienst en begint het ploegenrooster weer opnieuw.

De tweede variant is drieploegen achterwaarts roterend. In deze variant werken Operators de eerste week een nachtdienst en de tweede week een late dienst. In de derde week draait je in een vroege dienst. Daarna volgt in de vierde week weer een nachtdienst en gaat de volgorde weer verder. Het achterwaartse ploegenrooster gaat in precies de tegengestelde richting van het voorwaartse ploegenrooster.

Per bedrijf verschillen de begintijden en eindtijden van een drieploegenrooster.

De beste banen in de 3-Ploegen

Ploegendiensten

Bekijk ook alle andere ploegendiensten

Branches

Onze Branches

Wij vinden de beste baan voor jou!

Upload nu je CV en laat ons de beste baan voor je vinden.

Synsel

Wij staan voor je klaar